Redakce Inzerce Řádková inzerce Spřátelené weby Dnes je neděle, 11. prosince 2016 a svátek má Dana.

Nové malé bistro v Kouřimské ulici zakládá na sekané, guláši a čerstvých surovinách

V Kouřimské ulici v Kolíně se pod chrámem sv. Bartoloměje v říjnu objevilo malé bistro. Kolemjdoucím nabízející rychlé občerstvení založené na tradiční české kuchyni: polévku, guláš, sekanou, hranolky, párky či zeleninové karbanátky si můžete sníst u pultíku "na stojáka" nebo odnést s sebou.

Nové malé bistro v Kouřimské ulici zakládá na sekané, guláši a čerstvých surovinách
 
Publikováno: 13.11.2014, Aktualizováno: 12.11.2014 v 16:00
Rubrika: Zpravodajství

Majitelka Ludmila Olexová nabízela na stejném místě řadu let finanční poradenství, letos vložila své síly do práce, která ji baví. Vaření je jejím dlouholetým koníčkem, sází na čerstvé suroviny a osobní přístup. Guláš stojí 54 korun, bramboračka je za 18 korun. Na pokrmy upozorňuje nabídková tabule na fasádě. Jídla se střídají, ale guláše a lahůdková sekaná jsou k dispozici denně. Bistro má zatím otevřeno od 9 do 16 hodin, ale tzv. "hladové okno" ve výloze naznačuje, zatím nevyužitou, možnost provozovat občerstvení i v noci.
Tak jsme se ptali provozovatelky Ludmily Olexové. Vězte, že přijít s podobným podnikem není vůbec snadné. Na počátku potřebujete povolení na mnoho věcí a výsledek je nejistý.

* Jak vás napadlo otevřít bistro v centru Kolína?

Po 18 letech finančního poradenství jsem cítila potřebu změny, a protože mne vždycky zajímala gastronomie a bavilo mě vaření, rozhodla jsem se stávající kancelářské prostory předělat na bistro a lidem nabídnout tradiční českou kuchyni formou rychlého občerstvení. Nechci se rovnat zavedeným firmám jako, jsou Jitřenka, pánové Šantrůček, Hrbek, Novák, Kasarda a další.

* Jaká jídla strávníkům nabízíte a proč?

Nabízím jídla tradiční české kuchyně, nešizená, domácí. Zkrátka taková, jaká vařívaly naše babičky.

* Jaké jsou vaše první zkušenosti s návštěvníky?

Velmi mě hřeje každá jejich pochvala, jsem šťastná, že se vracejí a často si jídlo odnášejí i na večeři domů. Je to skvělý pocit.

* Vidím zatím nevyužívané "hladové okno". Co s ním plánujete udělat?

Plánuji v pátek a v sobotu noční prodej, takzvané "hladové okno", tak jako je běžné na pražském Žižkově. Jedná se o prodej jídla přes ulici.

* Všimli jsme si, že máte každý den jiná jídla?

Ano mám. Každý z nás má každý den chuť na něco jiného. Jiné chutě mají ženy, jiné muži a teenagerům chutná také něco jiného. Často se zákazníků ptám, co mají rádi a tak podle jejich chuti sestavím jídelniček na další den. Je to nahodilé, ale vždy podle jejich přání. Pevný jídelníček nemám. Nejsem McDonald..

* Co byste nám doporučila?

Každému zákazníkovi se snažím vyhovět. Nají se u mě vegetarián, vegan, lidé s bezlepkovou dietou, diabetici, lidé, kteří drží redukční dietu, i ti, kterým na pár kilojoulech navíc nezáleží. Samozřejmostí je, že přijímám veškeré druhy stravenek, voucherů, vydávám dětské porce a balím jídlo do přenosných obalů a to včetně polévek. Ke konci roku připravujeme bonusový program.

Bistro Kouřimka. Nová rychlá provozovna v centru Kolína je českou odpovědí na nedaleký kebab. Vše podstatné říká nabídková tabule.
Foto: Jiří Červín
Autor článku: Jiří Červín
Poslední komentáře
Počet příspěvků: 0 | Buďte první!

Zatím žádný komentář.

Nepřehlédněte...
Šachisté Sokola Kolín zahájili novou sezónu. Dokázali porazit Písek i s velmistrem a mezinárodním mistremSilvestrovský běh letos s registrací předem! Včas přihlášení zaplatí levnější startovné
Kalendář akcí: Prosinec
Po
 
19
Út
 
27
St
 
7
21
Čt
1
22
29
16
23
30
>> Zobrazit podrobný kalendář akcí
Řádková inzerce
Vzpomínáme (1 inzerátů)
Nemovitosti (1 inzerátů)
Pronájmy (3 inzerátů)
Prodej (5 inzerátů)
Koupě (3 inzerátů)
Zvířata (1 inzerátů)
Seznámení (4 inzerátů)
Různé (2 inzerátů)
     
Soubory cookie používáme k tomu, abychom vám usnadnili a zpříjemnili používání našich webových stránek.
Používáním našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s umístěním souborů cookie ve vašem zařízení. Další informace
ROZUMÍM