Redakce Inzerce Řádková inzerce Spřátelené weby Dnes je pondělí, 10. prosince 2018

Bezovka sází na lidovou kuchyni

Restaurace Bezovka byla nějaký čas mimo provoz. V březnu ji znovuotevřel Jan Doležal nejprve jako pivnici, od května začala Bezovka i vařit.

Bezovka sází na lidovou kuchyni
Foto: Vladimír Sládek
 
Publikováno: 13.6.2018 v 7:00, Aktualizováno: 12.6.2018 v 23:00
Rubrika: Zpravodajství

Byť se to nezdá, patří podnik při Jaselské ulici k největším kolínským hospodám. Padesát hostů pojme restaurace, stejný počet pivnice o patro níž a dalších sedmdesát návštěvníků může využít zahradní posezení na dřevěných lavicích. Navíc tu je i salónek pro společnost okolo 25 lidí.
Bezovce se kvůli protáhlému sálu říkalo vagón a to platí dosud. Interiér se však podstatně změnil, nové jsou záchody, barový pult, objednány jsou i nové vchodové dveře. V zadní částí se počítá s oddělenou zónou pro vrhače šipek a s projekcí sportovních přenosů. Výzdoba je ve stylu frančízen Kozlovny. Bezovka sice není ten případ, nicméně nabízí tankové pivo Kozel 10 a 11. Kromě toho ale čepuje i Plzeň 12 a jednu pípu má vyhrazenou pro tzv. Volbu sládků, tedy pro speciální várky různých plzeňských piv, každý měsíc jiné. Na čepu je ještě cider Kingswood a nealkoholický Birell.
Hosty hodlá Bezovka nalákat právě na kvalitní pivo s garancí, že každý týden vyčistí trubky. Plzeň pak sice stojí 36 korun, ale má garantovanou kvalitu. Dále podnik staví na české kuchyni, nebojí se však ani experimentů. V nabídce vedle sebe najdeme například marinovaný kuřecí steak a smetanové rizoto, které si rádi poručí sportovci ze sousedního fitcentra. Obědové menu za 79 korun tvoří zatím tři jídla včetně polévky. Právě polévky nabízené i samostatně za pouhých 20 korun asi nemají v Kolíně konkurenci.
O ostatních částech Bezového království se toho mnoho říci nedá. Pivnice přístupná ze sníženého dvorku je vybavená velkoplošnou televizí, venkovní posezení pod slunečníky je o víkendech provoněno grilem.
Otevírací doba Bezovky se sedm dní v týdnu nemění, restaurace nabízí své služby od 10 do 22 hodin, pivnice a zahrádka od 16 do 24 hodin. Podle postřehu personálu navštěvuje Bezovku široká klientela od 18leté mládeže až po seniora, který sem ve svých 86 letech přichází o francouzských holích na své oblíbené topinky.

Autor článku: Vladimír Sládek
Poslední komentáře
Počet příspěvků: 0 | Buďte první!

Zatím žádný komentář.

      
Soubory cookie používáme k tomu, abychom vám usnadnili a zpříjemnili používání našich webových stránek.
Používáním našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s umístěním souborů cookie ve vašem zařízení. Další informace
ROZUMÍM