Redakce Inzerce Řádková inzerce Spřátelené weby Dnes je neděle, 21. října 2018

Marina na levém břehu Labe zahájila letošní sezónu

Ladislav Chloupek se malými krůčky snaží o zvelebení levého labského nábřeží v Kolíně. Před lety zde koupil zchátralý domek někdejšího přístaviště a proměnil ho ve stylovou hospůdku.

Marina na levém břehu Labe zahájila letošní sezónu
Foto: Vladimír Sládek
 
Publikováno: 31.7.2018 v 7:00, Aktualizováno: 30.7.2018 v 17:00
Rubrika: Zpravodajství

U řeky Ladislav Chloupek zřídil i velkorysé molo, které se pravidelně stává útočištěm mnoha vodních turistů a na břeh umístil i několik okrasných stromů.
Restaurace Marina Kolín letos koncem května vstoupila do další fáze svého vývoje. Restauraci nahradilo Café & bistro Marina. Hosté se díky retro stylu mohou cítit jak ve starých časech. Stolky a židle upomenou na padesátá léta stejně jako porcelánové tácky pod pivo. Interiér doplnily dřevěné soudky od piva, na terase najdeme klasické sudy od vína dovezené z Francie. Nejen zábradlí terasy doplnily truhlíky s muškáty a čerstvé bylinky. Návštěvníci mohou k Marině přijet v autech, na skútrech (včetně těch vodních), na kolech i na lodích. Café & bistro na říčním kilometru 920,38 nabízí široký sortiment nealko nápojů, vína z osvědčených vinařství a plzeňské pivo.
Jídelníček odpovídá konceptu bistra a pro Marinu ho sestavil šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru Restaurant Jan Punčochář. Ten na něj zařadil například grilovaná masa, vepřové maso ve vlastní šťávě, italskou bruschettu či vynikající pomazánku z olomouckých tvarůžků. Kromě toho nabízí bistro i saláty a mezi dezerty najdete i čokoládový fondán s vanilkovou zmrzlinou. Připravuje se i příležitostné grilování na mole. Menu se průběžně obměňuje a k nahlédnutí je na facebookovém profilu Mariny.
Svoji standardní nabídku Marina občas osvěží nějakou mimořádností. Začátkem června se zde slavil ochutnávkou celosvětový Moët & Chandon Grand Day, v plánu je vzpomínka na šéfkuchaře Václava Říhu. Ten jako první vdechl Marině život a vrátí se v rámci akce, aby připravil své speciality.
Kapacita a sortiment Mariny odpovídá její velikosti, ale i tak jsou zde připraveni vyjít vstříc vašim přáním. Uvnitř najde místo k sezení cca 40 hostů ve dvou podlažích, na terase je necelých 30 míst a dole u mola je dalších osm stolů pod slunečníky, ovšem bez obsluhy. Café & bistro má otevřeno celý týden kromě pondělí. V první půlce týdne podnik otevírá v době od 14 do 21 hodin, v pátek a v sobotu od 13 do 22 hodin v neděli od 13 do 21 hodin. Počítá se pouze se sezónním provozem.
Od 15. července si je možné u Mariny půjčit i krásné dřevěné pramičky s novým červeným lakem a dlouhými vesly. Sezóna projížděk po Labi začala.

Autor článku: Vladimír Sládek
Poslední komentáře
Počet příspěvků: 0 | Buďte první!

Zatím žádný komentář.

    
Soubory cookie používáme k tomu, abychom vám usnadnili a zpříjemnili používání našich webových stránek.
Používáním našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s umístěním souborů cookie ve vašem zařízení. Další informace
ROZUMÍM