Logo Kolínský PRES
 

Oslavy sametového výročí nabídnou Kmocháky, bigbít i bigband

Kultura
Zpravodajství
Publikováno: 15.11.2019 Autor článku: JP Foto: ABCDEF

PRES zavzpomínal v aktuálním tištěném čísle na "třicáté výročí sametové revoluce" velkým rozhovorem s jedním z protagonistů tehdejších událostí, nejen pamětníci si je ale můžou tento týden připomenout hned na několika vzpomínkových akcích v městských sálech i pod širým nebem.

Rozloženy jsou do tří dnů a začnou v pátek 15. listopadu, kdy hlavními hosty do městského divadla situovaného "Slavnostního koncertu Městské hudby Františka Kmocha" budou zpěvačka francouzských a českých šansonů Radka Fišarová a kutnohorský akordeonista Michal Karban. Uspějí pravděpodobně i ti zájemci, kteří se o koncertu dozvědí na poslední chvíli, protože část vstupenek je v pokladně divadla stále ještě k dispozici.

O něco méně tradiční styl hudby nabídne společný koncert pražských kapel 'Hudba Praha Band' a 'Echt!', pyšnících se tím, že v časech před rokem 1989 zažily i časy, kdy jejich koncerty byly režimem zakázány. V sobotu 16. listopadu z pódia Městského společenského domu zazní už zlidovělé hity "Pal vocuď", "Špinavý záda" či "Růžový brejle", při jejichž poslechu vám před třemi desetiletími mohl při troše smůly na záda dopadnout policejní obušek.

Oslavy vyvrcholí v neděli 17. listopadu odpoledním "Slavnostním shromážděním" na Karlově náměstí, na němž promluví starosta Michael Kašpar, hymnu zazpívá kolínská zpěvačka Eliška Tesařová, odpromítáno bude několik vzpomínkových rozhovorů s protagonisty "kolínského listopadu" a poté své koncerty odehrají Kolínský Big Band, Tichá Dohoda a Kronos Combo.

Publikováno: 15.11.2019 Autor článku: JP Foto: ABCDEF

Komentáře k článku...

Zavřít