Logo Kolínský PRES
 

Řezník v Kolíně aneb Kino 99 na Valentýna uvede prý nejlepší českou komedii od časů Okresního přeboru

Kultura
Zpravodajství
Publikováno: 14.2.2020 Autor článku: Petr Soukup Foto: Archiv KP

"Snímek ´Párty Hárd´ je nejlepší česká komedie od ´Okresního přeboru´. Nebo, přesněji řečeno, od roku 2012, kdy byl natočen ´Okresní přebor´, jsem se u žádné české komedie tolik nesmál."

Uvedený citát nenapsal jen tak ledaskdo. Pochází z recenze Františka Fuky, jednoho z nejznámějších českých filmových publicistů a autora populárního webu FFFilm. Popisuje v ní novou českou komedii ´Párty Hárd´, kterou loni natočil Martin Pohl, mnohem známější jako rapper Řezník.

Jak dále píše František Fuka: "´Párty Hárd´ napsal a režíroval Martin Pohl (narozen 1986), který se pod uměleckým pseudonymem Řezník proslavil svými horrorcore rapovými alby a videoklipy, které nejsou pro každého. A film podle toho vypadá. Je extrémně vulgární v dialozích i obraze. Nebudu vyjmenovávat, ale dočkáme se i obnažených dámských ňader, pánských penisů, vyměšování a detailního vymačkávání beďarů. A nikdo nikoho neosloví jinak než ´kundo´ nebo ´mrdko´. To samo o sobě není ve světovém měřítku nic unikátního a i v našich kinech jsme viděli dost podobného materiálu. Unikátní je skutečnost, že je to české a že je to vtipné. A není to vtipné tím, že je to sprosté. Je to vtipné díky scénáři, režii i hereckým výkonům. Že je to sprosté, to je jen bonus. Podobně jako třeba u Cohenova ´Diktátora´."

Film o tom, kterak se tři nesmělí spolužáci dohodnou, že uspořádají nejlepší párty pod sluncem, ale všechno se pořádně "podělá", je zvláštní i tím, že nemá distributora a vidět se dá jedině tehdy, když ho na předem domluvenou projekci osobně doveze a promítne jeho režisér. To je případ i jediné projekce snímku v kolínském Kině 99, která proběhne v pátek 14. února od 19.30 hodin. Po projekci šedesát minut trvající komedie následuje beseda s režisérem Martinem Pohlem.

Publikováno: 14.2.2020 Autor článku: Petr Soukup Foto: Archiv KP

Komentáře k článku...

Zavřít