Logo Kolínský PRES
 

V sobotu 22. února se koná jubilejní čtyřicátý ročník plesu spojeného s bigbeatovým pamětníkem Viktorem Sodomou

Kultura
Zpravodajství
Publikováno: 18.2.2020 Autor článku: Petr SOukup Foto: Archiv KP

Letošním jubilantem mezi plesy, konanými v Městském společenském domě, bude v sobotu 22. února od 19 hodin Jezdecký ples. Uskuteční se totiž už po čtyřicáté.

Podle organizátorů nejstarší ples na Kolínsku je populární v širokém okolí a rok co rok se na něj sjíždějí jezdci a příznivci koní z celého Středočeského kraje. I proto bude plesu v prostorách společenského domu odpoledne předcházet slavnostní vyhlášení nejlepších jezdců Středočeské oblasti České jezdecké federace za uplynulý rok.

Před dvěma lety byla hvězdou plesu Kateřina Brožová, letos na něm zahraje kapela Paragraf 202 se zpěvačkou Janou Bechyňovou. Tradičně nebude chybět nestárnoucí, několika generacemi oblíbený průkopník české rokenrolové a bigbeatové éry sedmdesátých let Viktor Sodoma, jehož hity ´Parní stroj´ nebo ´Papoušek Kakadu´ lze svým způsobem považovat za hymny Jezdeckého plesu.

Organizátoři avizují i bohatou tombolu nejen pro koňáky. Jubilejnímu ročníku odpovídá i mimořádná hlavní cena, italské skokové sedlo Equipe v hodnotě 35 tisíc korun. Dalšími lákadly je deset poukazů na dětský příměstský tábor s koňmi v jarním nebo letním termínu dle vlastního výběru, každý v hodnotě 3 tisíce korun. Kromě tomboly proběhne i speciální slosování o týdenní dovolenou dle vlastního výběru v hodnotě 20 tisíc korun, věnovanou cestovní agenturou RojaTour.

Vstupenky prodává Stáj Václav Kolín v areálu za nemocnicí každý den od 13 do 17 hodin, rezervace je možná i telefonicky (602 503 846). Výtěžek plesu jako každoročně poputuje na podporu dětského jezdeckého kroužku a nejmenších začínajících kolínských jezdců.

Publikováno: 18.2.2020 Autor článku: Petr SOukup Foto: Archiv KP

Komentáře k článku...

Zavřít