Logo Kolínský PRES
 

"Red Light Street": Nový Hudební Videoklip Plný Energie a Skrytých Tónů

Kultura
Publikováno: 15.4.2024 Autor článku: Redakce KP Foto: Archiv KP

Mladí, neohrožení a plní života - takto lze nejlépe popsat energickou rockovou kapelu VINC & Red Light Street, která právě vydala svůj nejnovější hudební videoklip k skladbě "Red Light Street". Tento videoklip není jenom o svěžím tempu a živelné energii rockové hudby. Skrývá v sobě také hlubokou myšlenku inspirovanou starými námořnickými povídačkami o sexu na jednu noc a životě v Red Light District.

Skladbu si můžete pustit zde

Myšlenka námětu píseň "Red Light Street" vychází z dob, kdy se námořníci plavili po mořích mnoho týdnů a měsíců bez žen na palubě lodi. Po návratu domů do přístavů pak často utráceli velkou část svého výdělku v nevěstincích a krčmách. Název skladby je odkazem na tento historický kontext, na slavný Red Light District v Amsterdamu v Holansku a jeho krásné, ale také sprosté povyražení plné slasti pro ty, kdo si je mohli dovolit.

Ale skutečný význam skladby je skrytý mezi řádky. Podle autora textu (Vinc), se nakonec za každou lásku musí zaplatit. Tato hlubší myšlenka se projevuje v atmosféře klipu a v jeho vizuální symbolice. Skrze promyšlenou choreografii tanečnic a sugestivní záběry bazénu večerních slastí se před námi otevírá svět vášně, touhy po spojení, a po smyslnosti, která však často není zadarmo.

Kapela VINC & Red Light Street nám tak přináší nejenom skvělou hudbu a energii, ale i myšlenkovou náplň, která nás nutí zamyslet se nad tím, co skrýváme za zdánlivě jednoduchými gesty a touhami.

Tým kapely tvoří tři hudebníci. Frontman Petr Vincent Havlíček je nejen charismatickým zpěvákem, ale i kytaristou a textařem. Za bicími najdeme Natálii Burešovou, neohroženou rytmickou kouzelnici. Basovou linku zajišťuje Kryštof Čajčík, pohodový dlouhán s větrem ve vlasech. Za úžasné záběry tohoto energického rockového klipu pak může vizuální umělec Lukáš Petránek. Fotky z natáčení obstaral Štěpán Vraný.



Publikováno: 15.4.2024 Autor článku: Redakce KP Foto: Archiv KP

Komentáře k článku...

Zavřít